Miljøvennelig teknologi til alle bygg og boliger.

Ubegrenset solenergi som lagres i fjellet.

En bergvarmepumpe varmer opp boligen ved å utnytte solvarme som er lagret i fjellet.

Hva er bergvarme?

En bergvarmepumpe varmer opp boligen ved å utnytte solvarme som er lagret i fjellet.

For å utnytte bergvarmen borer vi et hull i fjellet. Dette hullet er vanligvis mellom 100 og 250 meter dypt. I dette hullet fører vi ned det vi kaller en kollektor som er et rør med sirkulerende væske, og væsken bærer varme fra fjellet og opp til varmepumpen, når den har gått igjennom varmepumpen, pumpes den igjen ned i borehullet og varmes opp på nytt.

Ved hjelp av en energieffektiv kompressorteknologi utnyttes denne varmen av en bergvarmepumpe, som deretter sender varmen rundt i husets varmesystem og varmer opp tappevann til husholdningen. Man kan også benytte energibrønnen til kjøling som er svært billig i drift.

Med dagens løsninger kan denne teknologien brukes på de aller fleste bygg og boliger, enten man benytter radiatorer, vannbåren gulvvarme eller ventilasjon. Varmekonsulenten AS fører alle de kjente fabrikantene av slike maskiner som eks. NIBE, CTC, Thermia, Vaillant og Mitsubishi Electric.

Visste du ?

Solenergien som lagres i fjellet er nesten ubegrenset. Noen påstår at varmen kan ta slutt dersom for mange i nabolaget borer etter bergvarme. Dette er ikke sant. Det eneste man trenger tenke på er at to borehull ikke bør plasseres for nær hverandre. En avstand på minst 20 meter er det som anbefales.

Varmekonsulenten AS

Ta kontakt med oss i dag, og vi hjelper dere med å finne den beste løsningen for oppvarming av deres eiendom. Vi hjelper med varme for både privat og næring.

Org. nr: NO 922 195 145 MVA

Du finner oss her:

Telefon: 92 12 00 50
E-post: post@varmekonsulenten.no
Adresse: Smiløkka 6B, 3173 Vear

Åpningstider telefon:

Alle dager 08:00 – 16:00

Nettside levert av Klikkbar Media