Varme er trivsel – og gulvvarme er en tvers gjennom unik komfortopplevelse.

Vannbåren gulvvarme – fremtidens varmeløsning

Vi prosjekterer og leverer vannbåren gulvvarme for din bolig.

Vannbåren forklart →

Energikilder →

Fordeler →

Hva er vannbåren varme?

Vannbåren varme er vann som varmes opp og distribueres rundt i bygningen gjennom ulike systemer. Dette systemet kan gi varmen ved hjelp av varmeavgivere i form av vannrør lagt i gulvet, radiatorer, viftekonvektorer eller tilkoblet ventilasjonssystemet. I noen tilfeller kan også en kombinasjon av disse være en god løsning.

Vannbåren varme fordeles ut ifra en energikilde og fram til en varmeavgiver. På vei gjennom varmeavgiverne kjøles vannet ned og sirkulerer tilbake til energikilden, som igjen varmer opp vannet, før det sendes ut i bygningen igjen. Rommene varmes dermed opp ved hjelp av varmeavgivningen. I dag er det mange tenker på som vannbåren varme først og fremst vannbåren gulvvarme.

Energikilder

Du kan benytte så godt som alle mulige energikilder til å varme opp vannbåren varme.  Varmepumper av ulike typer, Solfangere, biobrensel, strøm, bio-olje, fjernvarme og gass er alle gode eksempler på energikilder som benyttes i dag. På grunn av denne fleksibiliteten er bruk av vannbårne oppvarmingsløsninger viktige energi- og miljø-tiltak, for uansett hva fremtiden bringer av teknologi innen varmekilder har du et anlegg klargjort for det.

Fordeler med vannbåren gulvvarme.

Varme er trivsel – og gulvvarme er en tvers gjennom unik komfortopplevelse. Når føttene er varme, brer den gode varmefølelsen seg til resten av kroppen. Vi slapper bedre av og nyter omgivelsene. Dette er så behagelig, at trivsels-temperaturen er 2-3 ºC lavere enn ved bruk av mer tradisjonelle varmekilder. Dette hjelper også til med å holde kostnader til oppvarming lave.

Enten du skal bygge nytt eller rehabilitering en bygning, vil det være hensiktsmessig å installere vannbåren varme. Det er enkelt og raskt å installere, du får et komfortabelt, sunt og godt inneklima, og er du plaget med allergi eller astma, eller er sensitiv for støv i luften vil dette passe svært godt fordi du slipper støv som virvler rundt, noe som er et problem ved elektriske panelovner.
 
Systemet kan installeres i alle typer gulv, og varmen fordeles jevnt over gulvflaten. Mange ønsker en kombinasjon av parkettgulv hvor man må passe på å ikke få for høy temperatur og samtidig ha skikkelig varme badegulv, det har vi gode løsninger for, og man kan få akkurat den temperaturen man ønsker dersom anlegget konstrueres på en god måte.

Vannbåren varme gir deg også som nevnt valgfriheten når det kommer til å valg energikilde, derfor er det også et godt valg rent økonomisk sett, fordi du kan velge hva som er billigst. Du slipper altså å bekymre deg for fremtidens strømpriser. 

Noen hevder at installasjon av vannbåren varme ikke lønner seg og at det er dyrere å installere enn å legge elektriske kabler, men husk at 75-80% av energiregningen kan linkes tilbake til oppvarming av boligen samt produksjon av varmt forbruksvann. De totale kostnadene blir derfor raskt lavere da du selv velger energikilden i de neste 50 årene, som ofte er normal garanti for plastrørenes varighet. Vi har en rekke eksempler på vannbåren varme i kombinasjon med varmepumper som gir svært gode regnestykker på nedbetalingstid i form av besparelse.

Ta kontakt for et uforpliktende pristilbud.

La oss sørge for varme.

Vi prosjekterer og leverer vannbåren gulvvarme for din bolig.

Varmekonsulenten AS

Ta kontakt med oss i dag, og vi hjelper dere med å finne den beste løsningen for oppvarming av deres eiendom. Vi hjelper med varme for både privat og næring.

Org. nr: NO 922 195 145 MVA

Du finner oss her:

Telefon: 92 12 00 50
E-post: post@varmekonsulenten.no
Adresse: Smiløkka 6B, 3173 Vear

Åpningstider telefon:

Alle dager 08:00 – 16:00

Nettside levert av Klikkbar Media